DSO

Digitaal Stelsel Omgevingswet
Toepasbare regels

Ons oefenaanbod:

  • Toegang tot de E-learning omgeving
  • Training van 2 dagdelen voor 2 deelnemers
  • Proeflicentie en installatie Be Informed regelbeheer tool
  • Proeflicentie en inregelen digikoppeling Yenlo
  • Aansluiting DSO-LV (na de training)

DSO

Digitaal Stelsel Omgevingswet
Toepasbare regels

DSO Regelbeheer Tool

Momenteel zijn er verschillende digitale loketten voor onder andere het aanvragen van vergunningen, het doen van meldingen en het inzien van de van toepassing zijnde regels. Met de komst van het DSO gaat dit veranderen. Via dit digitale loket kunnen initiatiefnemers, overheden en belanghebbenden snel en eenvoudig inzien wat er is toegestaan in de fysieke leefomgeving. 

Om dit mogelijk te maken is tooling benodigd. Be Informed ondersteunt sinds jaren de uitvoering van de WABO met het Omgevingsloket Online (OLO). Als partner van lokale en regionale overheden hebben wij uiteraard ook een oplossing voor de nieuwe omgevingswet, die specifiek gericht is op het opstellen, beheren en exporteren van de toepasbare regels.

DSO kenmerken

Tooling voor Regelbeheer

Voor het bereiken van de doelstellingen van het DSO moeten de decentrale regels worden vastgelegd. Daarbij helpen wij met de vertaling naar toepasbare regels en zorgen wij dat deze middels een STTR-koppeling terechtkomen in het DSO. Met behulp van deze toepasbare regels worden ingewikkelde juridische regels vertaald naar begrijpelijke vragen voor initiatiefnemers. Be Informed modelleert deze toepasbare regels waardoor wijzigingen in beleid of wetgeving op eenvoudige wijze door te voeren zijn. Ook kunnen juristen hierdoor gemakkelijk controleren of de regels correct zijn en krijgen initiatiefnemers geen overbodige of complexe vragen. 

Testen Toepasbare regels

Eén van de functies van de DSO Regelbeheer Tool is het testen van de toepasbare regels. Deze “preview” functie maakt het mogelijk om eenvoudig je modellen te kunnen testen en eventueel aan te passen, voordat je de nieuwe toepasbare regels doorstuurt naar het DSO.
Door middel van deze  functie kun je binnen je eigen internet browser de verschillende toepasbare regels doorlopen en testen. Hierdoor kun je gemakkelijk de toepasbare regels vergelijken met de desbetreffende juridische regels. Verder zorgt deze functie ervoor dat nieuwe gebruikers van de Be Informed Ontwerpstudio de ontwerpstudio sneller onder de knie kunnen krijgen, doordat ze door hun gemaakte modellen in de DSO Regelbeheer Tool kunnen valideren op eventuele fouten.

Case Study: Gemeente Midden-Groningen

Kom erachter hoe de gemeente Midden-Groningen de ingewikkelde juridische regels heeft vertaald naar eenvoudige vragen voor initiatiefnemers. 

Blog: Alles over Toepasbare Regels en Regelbeheersystemen

In deze blog behandelen we een aantal belangrijke onderwerpen onder de nieuwe Omgevingswet: het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), Toepasbare Regels, en regelbeheersystemen.
 
Be Informed

Ons oefenaanbod

Training van 2 dagdelen voor 2 deelnemers, e-learning omgeving, proeflicenties, installatie, koppelingen en meer.

Be Informed

Vraag nu een demo aan!

De demo is een online sessie van 1 uur waarin wij laten zien hoe de tool werkt.

Oplossingen

Door onze jarenlange ervaring weten wij exact hoe wij jou kunnen helpen met jouw digitale ontwikkeling. Samen met onze partners hebben we oplossingen gecreëerd in diverse domeinen, voor onze klanten over de hele wereld.

Wij hebben bewezen succesvol te zijn in de publieke sector. Be Informed wordt onder andere ingezet voor het incasseren van belasting, vergunningverlening en subsidieverstrekking. 

Belastingen

Verhoog belasting inkomsten door een verbeterde compliance en goede dienstverlening tegen lagere operationele kosten.

– pagina in het Engels-

Subsidies

Wees efficiënter door de verstrekking van subsidies te stroomlijnen in overeenstemming met wet- en regelgeving

-pagina in het Engels-

Vergunningen

Verhoog de tevredenheid door de procedure voor burgers, investeerders en bedrijven te vereenvoudigen. 

-pagina in het Engels-

Factsheet

Oefenaanbod regelbeheer tool

Vul onderstaand uw naam en e-mail adres in om de factsheet te downloaden.

DSO

Gemeente Midden-Groningen

Vul onderstaand uw e-mail adres in om de case study te kunnen downloaden.

Be Informed

Vraag nu een gratis demo aan!

Een online sessie van 1 uur waarin wij laten zien hoe de tool werkt.