DSO

Digitaal Stelsel Omgevingswet
Toepasbare regels

"Be Informed is een hele enthousiaste partij, die gelijk in de inhoud duikt om regels écht te begrijpen."
Projectmanager DSO
Gemeente Midden-Groningen

DSO

Digitaal Stelsel Omgevingswet
Toepasbare regels

"Be Informed is een hele enthousiaste partij, die gelijk in de inhoud duikt om regels écht te begrijpen."
Projectmanager DSO
Gemeente Midden-Groningen

DSO Regelbeheer Tool

Momenteel zijn er verschillende digitale loketten voor onder andere het aanvragen van vergunningen, het doen van meldingen en het inzien van de van toepassing zijnde regels. Met de komst van het DSO gaat dit veranderen. Via dit digitale loket kunnen initiatiefnemers, overheden en belanghebbenden snel en eenvoudig inzien wat er is toegestaan in de fysieke leefomgeving. 

Om dit mogelijk te maken is tooling benodigd. Be Informed ondersteunt sinds jaren de uitvoering van de WABO met het Omgevingsloket Online (OLO). Als partner van lokale en regionale overheden hebben wij uiteraard ook een oplossing voor de nieuwe omgevingswet, die specifiek gericht is op het opstellen, beheren en exporteren van de toepasbare regels.

Be Informed ondersteunt sinds jaren de uitvoering van de WABO met het Omgevingsloket Online (OLO). Als partner van lokale en regionale overheden hebben wij uiteraard ook een oplossing voor de nieuwe omgevingswet. Met de DSO Regelbeheer Tool kunt u snel en gemakkelijk aan de slag met het opstellen, beheren, en exporteren van toepasbare regels. Zo bent u klaar voor de komst van de nieuwe Omgevingswet en het Digitaal Stelsel (DSO).

Tooling voor Regelbeheer

Voor het bereiken van de doelstellingen van het DSO moeten de decentrale regels worden vastgelegd. Daarin helpen wij met de vertaling naar toepasbare regels en zorgen wij dat deze middels een STTR-koppeling terechtkomen in het DSO. Met behulp van toepasbare regels worden ingewikkelde juridische regels vertaald naar begrijpelijke vragen voor initiatiefnemers. Be Informed modelleert deze toepasbare regels waardoor wijzigingen in beleid of wetgeving op eenvoudige wijze door te voeren zijn. Ook kunnen juristen hierdoor gemakkelijk controleren of de regels correct zijn en krijgen initiatiefnemers geen overbodige of complexe vragen. 

Voor het bereiken van de doelstellingen van het DSO moeten de decentrale regels worden vastgelegd. Be Informed maakt het vertalen van juridische regels naar toepasbare regels mogelijk met behulp van een intuitieve drag-en-drop interface. Be Informed modelleert deze toepasbare regels waardoor wijzigingen in beleid of wetgeving op eenvoudige wijze door te voeren zijn. Ook juristen kunnen hierdoor gemakkelijk controleren of de regels correct zijn, en initiatiefnemers krijgen geen overbodige of complexe vragen. Middels een STTR-koppeling komen de toepasbare regels in het DSO.  

Regelbeheer Tool Demo

Case Study: Gemeente Midden-Groningen

Kom erachter hoe de gemeente Midden-Groningen de ingewikkelde juridische regels heeft vertaald naar eenvoudige vragen voor initiatiefnemers. 

Blog: Alles over Toepasbare Regels en Regelbeheersystemen

In deze blog behandelen we een aantal belangrijke onderwerpen onder de nieuwe Omgevingswet: het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO), Toepasbare Regels, en regelbeheersystemen.
 

Vraag nu een demo aan!

De demo is een online sessie van 1 uur waarin wij laten zien hoe de tool werkt.

 

Twee daagse verkenning aanvragen

Wij zorgen ervoor dat u precies weet hoe toepasbare regels kunnen bijdragen aan uw dienstverlening, welke stappen u moet zetten om regels toepasbaar te maken en hoe deze in onze software kunnen worden opgesteld.

Oplossingen

Door onze jarenlange ervaring weten wij exact hoe wij jou kunnen helpen met jouw digitale ontwikkeling. Samen met onze partners hebben we oplossingen gecreëerd in diverse domeinen, voor onze klanten over de hele wereld.

Wij hebben bewezen succesvol te zijn in de publieke sector. Be Informed wordt onder andere ingezet voor het incasseren van belasting, vergunningverlening en subsidieverstrekking. 

Belastingen

Verhoog belasting inkomsten door een verbeterde compliance en goede dienstverlening tegen lagere operationele kosten.

– pagina in het Engels-

Subsidies

Wees efficiënter door de verstrekking van subsidies te stroomlijnen in overeenstemming met wet- en regelgeving

-pagina in het Engels-

Vergunningen

Verhoog de tevredenheid door de procedure voor burgers, investeerders en bedrijven te vereenvoudigen. 

-pagina in het Engels-

DSO

Gemeente Midden-Groningen

Vul onderstaand uw e-mail adres in om de case study te kunnen downloaden.

Vraag nu een gratis demo aan!

Een online sessie van 1 uur waarin wij laten zien hoe de tool werkt.